top of page
  • sfagerstrand

Ny hesteskoklubb.

Hei

Som tidligere informert om får vi i år et nytt tilskudd til klubb massen vår, Sandefjord Crazy Horse. I en tid hvor noen klubber legges ned, er det viktig å få opp flere klubber rundt i landet og ikke minst stimulere til økt aktivitet til de klubbene som er i en positiv utvikling mht. medlemstall. Slike klubber har vi flere av og det er viktig med slike "lokomotiver" som positive pådrivere i miljøet vårt.


Nedenfor ser dere litt informasjon om den nye klubben i Sandefjord, og det de forteller om seg selv. Det formidles mye, både med sportslige og ikke minst sosiale verdier, noe som vi som har vært med i miljøet i mange år, ser er viktig og selv setter stor pris.

Vi håper å få truffet medlemmer fra klubben i konkurranser i år. Det jobbes også med flere mulige etableringer av klubber, og vi håper vi senere også kan informere om dette.


Jim Ertesvåg

Leder NHF
Sandefjord Crazy Horse!

Da er det altså dannet en klubb i Vestfoldbyen Sandefjord.

Vi er fem unge menn på rundt femti år. Vi har alle tidligere vært fotballspillere, men den karrieren er naturlignok over. Sensommeren 2021 ryddet jeg i garasjen og fant min fars hestesko, som han hadde kjøpt i Sandane i 1983. Min far kommer fra Høyanger, og en sommerdag vi ferierte i hans barndomshjem, han en ide om at vi skulle ta en familieutflukt til Sandane, der det skulle være NM i hesteskokasting. Da vi kom hjem til Sandefjord skaffet vi oss gamle brukte hestesko som gamle gamper hadde brukt. Det ble kastet litt hestesko i hagen, somrene deretter. Sommeren etter kjøpte min gamle far to sett med konkurranse-sko. Kenneth Andreassen min barndomsvenn ble ofte med på kastingen som stort sett foregikk i vår hage. Vi var 10 år gamle den gangen. Senere ble det bare sporadisk vi tok fram hesteskoene. Skoene hadde vel ligget mer eller mindre ubrukte i 35 år, da jeg fant dem frem igjen. I koronatid, ryddet jeg litt i garasjen og fant hesteskoene igjen. Jeg tenkte dette kunne være en sosial aktivitet i koronatid. Bjarne Berg, Truls Haugen, Kenneth Andreassen og jeg hadde tre samlinger på sensommeren. Når det ble mørkt og vi ble sittende på verandaen rundt bordet med godt drikke, ble det til at jeg fortalte om hvor vi hadde kjøpt skoene. Dermed begynte vi å sjekke opp om det var noe fart i hesteskomiljøet. Så begynte vi å leke med tanken om å melde oss på i NM. Dermed kontaktet vi NHF. Her ble vi ønsket velkommen, og fant ut at vi naturlig nok måtte være medlem av en klubb, for å kunne være med på Norgesmesterskapet. Dermed startet vi opp en egen med et stiftelsesmøte 25. januar 2022.

Vi synes jo egentlig at det er ganske sprøtt at vi en alder av 50, plutselig gjør dette. Derfor havnet vi på navnet Crazy Horse, som også er navnet på den kanadiske artisten Neil Young sitt band igjennom mange år.. Vi må absolutt påberope oss å tilhøre breddeidretten. Vi har trening bare i festlige lag. Det er vel kanskje på tide å bestille inn noen flere hestesko, slik at vi kanskje trapper opp kastingen litt. Hvordan dette vil utvikle seg, vet vi ikke. Målet vårt med å melde oss inn i Hesteskoforbundet, er at vi skal få muligheten til å prøve noe helt nytt, og ha det veldig artig sammen. Dette ser vi for oss er en aktivitet vi kan drive med i fortsatt mange år uten å bli for gamle. Vi lurer jo på om konkurranseinstinktet fortsatt er der. Har vi mulighet til å hevde oss etter hvert. Vi har et mål dette året, å treffe dere på ett stevne i løpet av sommeren. Når det er sagt, har vi tenkt til å arrangere et eget åpent mesterskap i Sandefjord våren 2022 i Kurbadhagen. Det var her Edvard Gran kom på banen, siden han er sjefen i Kurbadhagen, Sandefjords deiligste/hyggeligste uteservering og konsertarena. Han er en god venn, som hittil aldri har kastet en eneste hestesko, men som det multitalentet han er, fikser han nok dette. Vi kommer altså til å utfordre venner og kjente til å stille i lagkonkurranse. Håper og tror på stor deltakelse.

Jeg ble altså utfordret til å skrive noen ord om oss, det har jeg nå gjort. Håper dere har fått et visst inntrykk av hvem vi er, og at dere ser på oss som en hyggelig tilvekst. Vennlig hilsen Eldar Kyrkjebø på vegne av Sandefjord Crazy Horse


Comments


Norges Hesteskokasterforbund

bottom of page