top of page
  • jim2609

Sesongen 2023 er historie!

Det er nå vel en måned siden siste stevne i Norgescupen ble avviklet. Et par uker etter det ble siste runde i Nordhordlandscupen avviklet og for et par uker side ble siste stevne i Viken Cup avholdt. Dermed er alle konkurransene rundt omkring slutt for i år. Det foregår noen treninger i enkelte klubber og noen velger vel tradisjonen tro å fortsette med treninger til det nærmer seg jul, hvis været tillater det.

Alle resultatlister er oppdatert mht de siste konkurransene og viser et komplett bilde bla i Norgescupen, hvor det deltok tilsammen 112 kastere i klasse 1 og 23 kastere i klasse 2.


Vinner i år i klasse 1 ble Arnfinn Austegard fra Nordhordland, foran Norleif Sunde fra Hjørundfjord og med Roy Inge Johnsen fra Nordhordland på tredjeplass. Bildet nedenfor viser de tre kasterne med flotte premier fra avslutningsstevnet i Ålhus. Vi gratulerer både vinnerne og alle som har deltakk i Norgescupen i år.


Fra samme helg ble det og avviklet NM i Mix og for første gang NM i Kongelag.

Vinner av NM i Mix ble Audhild Sagosen og Reidar Nepstad fra Nordhordland, foran Gro Dvergsdal og Tom Årdal fra Skjold og på tredjeplass Nina Stennes Sunde og Norleif Sunde fra Hjørundfjord. Vi gratulerer alle sammen!


NM i Kongelag ble arrangert for første gang i år. Ifb med et ledermøte i Ålhus denne helgen ble det vedtatt at NM i Kongelag blir innført som et fast NM stevne, men hvor det blir gjort endel endringer og tilpasninger i forhold til årets konkurranseform. Disse endringene er orientert om i et referat fra møtet til alle klubbene og kommer også inn i håndboken for 2024 og blir grundig orientert om før konkurransene starter i 2024.

Vinner i 2023 ble Stein Ove Stoddern fra Mino, foran Sondre Torgersen fra Nordhordland og Tormod Flatjord fra Skjold. Vi gratulerer samtlige som deltok, hele 42 kastere.


På samme ledermøte i Ålhus ble det også vedtatt at årets nyskapning, SNC stevner med fokus på presisjonskasting, inngår som en fast konkurranseform fra 2024 sesongen.


Sesongen er slutt og vi vil få takke alle som har både har vært med å arrangere og de som har deltatt i 2023.

Det har vært mange høydepunkt, men mange vil nok huske den fantastiske helgen vi hadde i Hjørundfjord i juni. Både været, stedet vi bodde på (de fleste), det sosiale og ikke minst det flotte arrangementet som Hjørundfjord HK stelte i stand. Bildet nedenfor viser en flott solnedgang fra Christian Gaard lørdag kveld den helgen og med vår alles kjære Reidar Nepstad som frontfigur.


Styret er nå i full gang med å planlegge sesongen 2024. Det er vedtatt mange endringer som skal implementeres til neste sesong og det vil nok og bli tilpasninger mht stevnestruktur og konkurranser. Dette kommer vi tilbake til og klubbene vil om en måneds tid motta oppsettet for stevner i 2024 og som de da kan søke på.


Til sist en gledelig melding fra Gloppen Hesteskoklubb. Det har lenge vært en reell mulighet for at klubben måtte legge ned aktiviteten sin. Klubben avholdt for få dager siden årsmøte og det ble der vedtatt at klubben fortsetter og hvor Kjell Aske overtar vervet som formann. Magne Gloppestad ble derved takket av som formann, et virke som han har hatt siden oppstarten i 1991. Fra forbundet vil vi både rette en takk til Magne Gloppestad for en fantastiske innsats gjennom så mange år og ikke minst ønske Kjell Aske og klubben lykke til videre.Comments


Norges Hesteskokasterforbund

bottom of page